Icons
Fotoresa i Namibia april 2019

Paketresa 11 nätter | Kod: ARN7
Följ med på fotoresa till Namibia, ett av Afrikas vackraste länder. Under resan kommer ni uppleva många olika miljöer och en stor variation av motiv: storslagen natur, människor och vilda djur. Ni kommer att besöka världens högsta sanddyner, se majestätiska ökenelefanter, mäktiga stjärnhimlar och mycket, mycket mer. Reseledare är fotograferna Elisabeth Landberger och Martin Agfors som båda har tidigare erfarenhet av fotoresor till Namibia.

Svårighetsgrad:
Medel
Ålder:
Från 18 år
Säsong:
26/4 - 9/5 2019
 

FÄRDPLAN

26 april: Arlanda – Addis Abeba - Windhoek
Nattflyg till Addis Abeba med Ethiopian Airlines, i huvudstaden Addis Abeba är det byte av plan och vidare färd mot Namibias huvudstad Windhoek. 

27 april: Ankomst Windhoek
Vid ankomst till Windhoek blir ni mötta av vår lokala representant. Nu väntar en bussresa på ett par timar som tar er cirka halva vägen till Etosha. Eftermiddagen och kvällen är på egen hand. 
Övernattning på Village Boutique Hotel eller liknande standard, frukost.
 

28 april: Färd upp till Etosha
Efter frukost bär färden norrut till Etosha. Färden beräknas ta 3 timmar. På eftermiddagen, beroende på när ni kommer fram gör ni er första safaritur med bussen, alternativt kvällsfoto vid på lodgen.
Övernattning på Okaukuejo Rest Camp  eller liknande standard, frukost.

29 april: Safari i Etosha
Tidig frukost på lodgen. Därefter åker ni in i parken när den öppnar i gryningen. Etosha blev nationalpark redan 1907 och är hem åt inte mindre än 114 däggdjur, 340 fågelarter, 110 reptilarter, 16 groddjur och förvånansvärt nog en fiskart. Etosha betyder "den stora vita platsen" och består till 25 % av gammal sjöbotten. Ni åker i öppna bilar. Lunchpaket inne i parken. Ni fortsätter att tillbringa eftermiddagen i parken till dess att parken stänger.
Övernattning på Okaukuejo Rest Camp eller liknande standard inklusive frukost, lunch och middag lagas av er kock i trucken.

30 april: Ethosha och Etendeka
Gryningsfoto med bussen i parken på morgonen. Efter det kör ni vidare mot Etendeka. Ni äter lunch i trucken längs vägen och gör också ett antal fotostop under dagen. När ni kommer till Palmweg byter ni från bussen till mindre fyrhjulsdrivna bilar som tar er fram till lodgen i Etendeka. Efter dagens middag blir det stjärnfotografering.
Övernattning på Etendeka Mountain Camp eller liknande standard, frukost, lunch längs vägen i trucken och middag.

01 maj: Etendeka safari
Innan frukost blir det en kort morgonpromenad med gryningsfotografering. Under dagen vistas ni sedan i de vackra omgivningarna. På eftermiddagen åker ni iväg en bit från lodgen för att fotografera och utforska området. Har ni tur kan ni stöta på allt från elefanter till giraffer och reptiler. Middag på lodgen. Därefter stjärnfotografering.
Övernattning på Etendeka Mountain Camp eller liknande standard, frukost, lunch och middag.

02 maj: Färd mot Swakopmund
Frukost och sedan gryningsfoto längs vägen tillbaka till Palmweg där ni byter tillbaka till er buss. Avfärd mot Swakopmund med lunch längs vägen i bussen. Vi gör ett fotostopp vid Cape Cross, världens största pälssälkoloni. Middag på egen hand i Swakopmund där det finns gott om restauranger. Kvällsfotografering.
Övernattning på Dunedin Star eller liknande standard, frukost, lunch i trucken.

03 maj: Swakopmund
Gryningsfoto vid några av de sanddynor som finns i Swakopmunds omgivningar, valfri aktivitet i Swakopmund under eftermiddagen. Det här är en mysig och lite gammaldags stad där det är trevligt att strosa omkring. Eftermiddagsfoto där ni jobbar med kvällsljuset vid kusten.
Övernattning på Dunedin Star eller liknande standard, frukost.

04 maj: Färd mot Sesriem
Idag är det en heldagstransfer mot Sossusvlei och det blir tidig avfärd för att ni skall hinna göra några bra fotostopp i det fina morgonljuset. Det kommer att bli kortare fotostopp längs vägen, lunch intas i bussen i den lilla orten Solitaire. När ni senare på eftermiddagen kommer till lodgen är det fri aktivitet fram till middagen. Stjärnfotografering efter middagen.
Övernattning på Desert Quiver Camp eller liknande standard, frukost och middag, lunch i trucken.

05 maj: Sossusvlei
Avfärd tidigt mot Sossusvlei, väl inne i parken gör ni fotostopp vid några av våra favoritsanddyner. Valfri promenad upp på den berömda Dune 45. Lunch inne i parken vid bussen. Efter lunch fortsätter ni fotografera i det karga ökenslandskapet fram till att ni måste lämna parken innan den stänger vid femtiden. Efter middagen på lodgen blir det mer stjärnfotografering.
Övernattning på Desert Quiver Camp eller liknande standard, frukost och middag, lunch i trucken.

06 maj: Sossusvlei och Dead Vlei
Tidig avfärd mot Sossusvlei och den Salvador Dali-liknande platsen Dead Vlei. Här byter ni fordon från bussen till fyrhjulsdrivna bilar sista biten mot Dead Vlei och det blir dessutom en kortare promenad. Lunchen intas när ni kommer tillbaka till bussen. Efter lunch fotograferar ni vidare i det karga ökenslandskapet fram till att ni måste lämna parken innan den stänger vid femtiden. Efter middagen på lodgen blir det ännu en stjärnfotografering.
Övernattning på Desert Quiver Camp eller liknande standard, frukost,  lunch och middag lagas av er kock i trucken.

07 maj: Tillbaka mot Windhoek
Då var det dags att styra åter mot Windhoek, turen tar cirka halva dagen. Fria aktiviteter under eftermiddagen. Avslutningsmiddag på kvällen.
Övernattning på N/aán ku sé Lodge eller liknande standard, frukost och middag, lunch i trucken.

08 maj: Avfärd mot Sverige
Efter en lugn frukost och lite egen tid är det dags att packa och åka till flygplatsen. Flyget hem går kl. 14.30 och ni byter återigen flyg i Addis. Sista sträckan är nattflyg och ni ankommer till Sverige tidigt nästa dag.

09 maj: Hemkomst


Ledare
Ledare på resan är fotograferna Elisabeth Landberger och Martin Agfors som båda har tidigare erfarenhet av fotoresor till Namibia.

Elisabeth Landberger har en bakgrund som formgivare och keramiker. Intresset för färg och form ledde vidare till foto och hon har frilansfotograferat sedan 2010. Elisabeth är en erfaren pedagog som sedan flera år tillbaka undervisar i foto på studieförbundet Vuxenskolan och leder rovdjursfotoresor till Finland. Läs Elisabeth Landsbergers blogg från resan i april 2017 publicerat på Fotosidan.se.

Martin Agfors är en it-konsult som blev teknikjournalist och som sedan tio år fokuserat på foto och fototeknik. Men han har fotograferat och sålt bilder sedan tonåren, i synnerhet sport- och actionbilder. Martin håller fotokurser och är teknikredaktör på Fotosidan Magasin. 

Under dagarna kommer Elisabeth och Martin röra sig bland er deltagare och svara på frågor eller ge konkreta tips om det ni fotograferar. På kvällarna blir det korta genomgångar kring nästa dags fotografering och saker att tänka på för just den platsen eller situationen. Målet är att ni skall växa och utvecklas som fotografer oavsett om ni är nybörjare eller erfarna. 

Färdsätt
Ni reser i en specialbyggd och bekväm buss där alla deltagare har en egen fönsterplats och gott om utrymme för sin packning. Fönstren är öppningsbara och det finns även möjlighet att ladda batterier. Med på resan följer inte bara våra svenska reseledare/fotografer utan även en kock som serverar luncher från bussens egna kök. Detta sätt att resa är svårslaget för en fotoresa då ni hela tiden kommer nära motiven och också får en bra helhetsbild av landet. Ni kommer också att ha tillgång till lånekameror, objektiv och annan utrustning som passar för sådana här resor och som ni kan passa på att prova.

Namibia är ett färgstarkt land med ett dramatiskt landskap och en spännande historia. I den här resan ingår safari i nationalparken Etosha, möten med det boskapsskötande Himbafolket i Damaraland, båtutflykt med delfinsafari i Swakopmund, en heldag vid de gigantiska och mäktiga sanddynerna i Sossusvlei och Dead Vlei samt ett besök i NamibRands vidsträckta och oerhört vackra stäpplandskap.

Läs blogginlägget från vår senaste fotoresa i Namibia här och följ oss på Facebook där ni alltid får de senaste nyheterna om våra fotoresor.

Välkommen till en oförglömlig fotoresa!


DETTA INGÅR I RESAN
- Flyg från Stockholm till Windhoek tur och retur
- Transfer från och till flygplatsen i Windhoek
- Avskedsmiddag
- 11 nätter i dubbelrum inklusive frukost
- Samtliga aktiviteter och utflykter enligt program inklusive entréavgifter
- Måltider enligt program
- Två proffsfotografer som färdledare med erfarenhet av Namibia
- Fönsterplats på vår terrängtruck

Detta är en gruppresa och max antal deltagare är 10 personer plus ledarna. Priset är baserat på att två personer reser tillsammans och delar boende samt flygbiljetter bokade i den billigaste bokningsklassen inklusive flygskatt. Vi reserverar oss för prisförändringar utanför vår kontroll samt för att resan kan ställas in om inte minimiantal deltagare uppnås.

BILDER
Namibia
GOOGLEMAPS