Icons
STARTCYKELRESORKUBAResa FÖRFRÅGAN

Upplev Kuba på cykel

Paketresa 7 nätter | Kod: ARKUB2
Upplev Kubas charmiga och vackra landsbygd på bästa tänkbara sätt, på cykel. Under resans gång cyklar ni i vackra och orörda omgivningar. Naturen är spektakulär och mycket närmare det lokala livet än så här är svårt att komma. Från Viñalesdalens runda berg och tobaksodlingar, via vita stränder och gamla kaffeplantager till vackra Havanna. För det mesta bor och äter ni lokalt och stödjer lokala ekonomier på bästa tänkbara sätt. Denna resa förlängs med fördel med sol- och baddagar.

Svårighetsgrad:
Enkel
Ålder:
Från 12 år
Säsong:
Året runt, gruppresa 29/10
 

FÄRDPLAN
Dag 1: Ankomst till Havanna
Ni ankommer till Havanna samma dag som ni lämnar Sverige. Vid ankomst möts ni av vår lokala representant och åker sedan till ert hotell i Havanna.
Boende: Hotell i Havanna, 3*. Inga måltider ingår.

Dag 2: Cykel och tobak i vackra Viñales
Efter frukost har ni ett informationsmöte med er guide där ni går igenom de kommande dagarna. Därefter väntar en bussresa till Pinar del Rio i Viñales. Viñalesdalen är mycket vacker, stora tobaksodlingar samsas med vackra, runda kalkstensklippor som skjuter upp likt öar i det gröna landskapet. Under dagen besöker ni bland annat en tobaksfabrik i Pinar del Rio och gör en liten rundtur i staden. Efter lunch på en lokal restaurang ger ni er av på resans första cykeltur och innan dagen är slut hinner ni även med att besöka den mäktiga underjordiska grottan Cueva del Indio.
Boende: Casa Particular i Viñales. Frukost och lunch ingår i priset.
Cykling: Cirka 10 kilometer

Dag 3: Från berg till hav
Målet för dagens cykling är Cayo Jutías, en vacker avskild strand. Ni börjar med att cykla genom bergskedjan Sierra de Oreganos som med fantasieggande formationer breder ut sig norr om Viñales. Ni närmar er sedan det Karibiska havet och Cayo Jutías. Cayo Jutías är egentligen en liten ö som hänger ihop med fastlandet via en vägbank. Cyklingen den sista sträckan är spektakulär när ni tar er fram längs vägbanken, helt omgivna av havet. Väl framme äter ni lunch vid stranden och byter sedan cykel mot 3 km strand och härligt hav! På hemvägen väljer ni själva om ni vill cykla eller ta bussen.
Boende: Casa Particular i Viñales. Frukost och lunch ingår i priset.
Cykling: Cirka 55 kilometer

Dag 4: Ancóndalen
Idag väntar en behaglig cykling i den vackra Ancóndalens orörda landskap. Från Viñales cyklar ni längs landsvägen Jagua Vieja via Palma in i Ancóndalen. Längs vägen stannar ni bland annat till vid en stuga där Fidel Castro höll hemliga möten under revolutionen. Ni intar en picknicklunch i härliga omgivningar och når fram till ert hotell under eftermiddagen. Hotellet ligger vackert inbäddat i naturen och har ni krafter kvar kan ni med fördel göra en kortare vandring i omgivningarna innan middag väntar på kvällen.
Boende: Hotel Aguas Claras. Frukost, lunch och middag ingår i priset.
Cykling: Cirka 30 kilometer

Dag 5: Che Guevara och den kubanska landsbygden
Dagen börjar på fyra hjul då ni körs till Cueva de los Portales. Detta natursköna område med sina grottor var Che Guevaras bas och gömställe under Kubakrisen 1962. Efter ert besök här hoppar ni på cyklarna och cyklar längs Carretera Central till Soroa. Ni cyklar genom charmiga små byar, mitt i det lokala livet. Kanske gör ni ett stopp vid den kända Orkidéträdgården i Soroa innan ni kommer fram till ert hotell för natten.
Boende: Villa Soroa. Frukost och middag ingår i priset.
Cykling: Cirka 45 kilometer

Dag 6: Las Terrazas
Efter frukost cyklar ni till Las Terrazas, Kubas första riktiga eko-by. Las Terrazas ligger i Sierra del Rosario, ett område som är skyddat av UNESCO för hållbar utveckling. Längs vägen passerar ni San Juanfloden, små sjöar och vattenfall, gamla ruiner och kaffeplantage från 1800-talet. Lunch intar ni längs vägen på en liten bondgård. Väl framme i Las Terrazas kan ni ta ett dopp i sjön, göra en enklare vandring eller susa fram i en zipline högt uppe bland träden. På eftermiddagen lutar ni er tillbaka i bussen för färd tillbaka till Soroa.
Boende: Villa Soroa. Frukost, lunch och middag ingår i priset.
Cykling: Cirka 20 kilometer

Dag 7: Havanna
Cyklingen är slut för denna gång och en bussresa väntar som tar er tillbaka till landets charmiga huvudstad Havanna. Gamla Havanna grundades 1519 av spanjorerna och är ett av världsarven. Även om gamla Havanna är slitet så är historiens påverkan välbevarad. Olika byggstilar samsas med klassiska amerikanska bilar och musik och dans längs de vindlande smala gränderna. Ni gör en guidad rundtur till fots och besöker även Havanna Clubs rommuseum. Innan rundturen avslutas äter ni lunch i gamla stan.
Boende: Hotell i Havanna, 3*.  Frukost och lunch ingår i priset.

Dag 8: Avresa
Efter frukost har ni tid på egen hand. Ni kan med fördel förlänga er vistelse på Kuba med härliga sol- och baddagar vid Karibiska havets stränder. Gör ni det, väntar transport till ert valda hotell. Om ni flyger hem till Sverige, väntar transfer till flygplatsen.
Frukost ingår i priset.

Boende på Casa Particular i Viñales
I Viñales bor ni på Casa Particular, en sorts enkel bed and breakfast som drivs av kubaner som hyr ut rum och där legitimation från staten är ett måste. Lokalt, gemytligt och absolut bästa sättet att lära känna Kuba genom er värdfamilj. Standarden mellan olika Casa Particulares kan variera, men den unika lokala upplevelsen är gemensam för dem alla. Kontakta oss för pris om ni föredrar att bo på hotell.

Är ni intresserade av fler resor till Kuba (startpaket, rundresor, bröllopsresor)? Besök vårt systerföretag Afro-Caribbean Travel och ta del av utbudet på Kuba.

DETTA INGÅR I RESAN
- Flyg från Sverige till Havanna tur och retur
- Transfer från flygplatsen till hotellet tur och retur
- 7 nätter i dubbelrum enligt program (hotell och Casa Particular)
- Alla transporter och aktiviteter enligt program (extra kostnader för aktiviter i Las Terrazas kan tillkomma)
- Cykelhyra i fem dagar (cyklar av enklare slag, ej hjälm)
- Måltider enligt program
- Engelsktalande guide

Klicka på länk nedan för att göra förfrågan om resa.

FÖRFRÅGAN Annat datum, vänligen gör en förfrågan för prisoffert.

Detta pris är baserat på en gruppresa med avgång från Sverige 29/10 2017 med minst 12 deltagare. Priset är baserat på att två personer reser tillsammans och delar boende samt flygbiljetter bokade i den billigaste bokningsklassen inklusive flygskatt. Vi reserverar oss för prisförändringar utanför vår kontroll samt för att resan kan ställas in om inte minimiantal deltagare uppnås.
Denna resa lämpar sig utmärkt för familjer eller mindre sällskap. Om barn under 12 år följer med så anpassar vi resan därefter. Fråga oss gärna om pris om ni har en egen grupp och/eller vill resa ett annat datum.

Extra kostnader för aktiviteter i Las Terrazas kan tillkomma. Boendestandarden kan variera mellan olika Casa Particulares. Cykelhjälm är inte vanligt på Kuba och tillhandahålls ej.