Icons

Äventyr i Seychellernas skärgård

Paketresa 5 nätter | Kod: ARSZ2
Med bas på ön La Digue, den minsta av de bebodda öarna i Seychellerna, gör ni utflykter till de närliggande vykortsvackra öarna Coco Island, Felicite Island och Sister Island. Under er resa i Seychellerna hinner ni med att paddla kajak, utforska La Digue på cykel, snorkla med havssköldpaddor i ljuvliga vatten, grilla fisk på stranden och mycket mer. En resa med lagom mycket aktiviteter i ett himmelrike kallat Seychellerna som passar hela familjen. Resan till Seychellerna kan förlängas efter eget önskemål.

Svårighetsgrad:
Lätt
Ålder:
Från 7 år
Säsong:
Året runt utom januari
 

FÄRDPLAN

Dag 1: Avresa
Avresa från Sverige med ankomst Seychellerna dagen därpå.

Dag 2: Ankomst Seychellerna
Vid ankomst på Mahés flygplats blir ni mötta av vår representant som kör er till färjan som skall ta er vidare till ön La Digue, cirka 1 timmes båtresa. Vid ankomst på La Digue blir ni mötta av en representant från vår lokala agent för transfer till Villa Creole Guesthouse. Hotellet består av endast fyra villor som är enkla men i gott skick och med perfekt läge vid Anse Réunionstranden på västkusten. Villorna är väl utrustade och passar ypperligt för den som föredrar självhushåll framför ett hotellboende. Resten av dagen går till vila och att utforska ön på egen hand.
Övernattning på Villa Creole Guesthouse inklusive frukost.

Dag 3: Paddla kajak i Anse la Source
Halvdagstur, cirka 4 timmar
Ert första äventyr på La Digue är en halvdagstur i kajak, en paddlingstur mellan Anse la Source och Anse Pierrot. En aktiv men skön start på semestern som inrymmer stopp för bad, snorkling och lunch och avslutas i Source D´Argent. Rekommenderad ålder för att paddla på egen hand är 15 år.
Övernattning på Villa Creole Guesthouse inklusive frukost.

Dag 4: Seychellernas skärgårdsöar 
Heldagstur, cirka 6-7 timmar
Dagens eskapader är utöver det vanliga och ger er ett smakprov av Seychellernas världsberömda skärgård. Ni färdas med båt och besöker några av de mest paradisliknande öarna i området där första stopp är Sister Island, belägen strax norr om La Digue och känd för sina sagolika stränder. Där stannar ni för att sola, bada, snorkla och äta en lunch bestående av grillad fisk. Efter lunch fortsätter ni till Coco Island för att avsluta med ett besök av ön Felicite där ni har chansen att snorkla och med stora möjligheter att simma med havssköldpaddor. Ni återvänder till La Digue på seneftermiddagen. Ni är ute till havs hela dagen, glöm inte att ta med solskyddsfaktor.
Övernattning på Villa Creole Guesthouse inklusive frukost.

Dag 5: Fridag
Vilodag. Passa på att utforska La Digue på egen hand eller bara njut av ett strandliv i världsklass.  
Övernattning på Villa Creole Guesthouse inklusive frukost. 

Dag 6: Utforska La Digue på cykel
Heldagstur, cirka 6 timmar
Första etappen tar er söderut där ni stannar till på en av de populäre platserna på La Digue, L´Union Estate Park i sydvästra änden av ön. Det är en gammal plantage där ni bland annat får se produktion av kokosnötsolja. Det är också en bra plats för att beskåda Seychellernas jättesköldpaddor som fritt strövar omkring i parken. Efter besöket cyklar ni utmed kusten söderut till Anse Source D´Argent, ofta rankad som en de vackraste stränderna i världen, rundar sydkusten och cyklar vidare till Grand Anse på sydostkusten. Därefter cyklar ni norrut till Anse Severe där ni gör uppehåll för lunch, vila, bad och snorkling innan ni, efter ett par timmar, cyklar söderut till ert boende.
Övernattning på Villa Creole Guesthouse inklusive frukost. 

Dag 7: Hemresa
Efter frukost är det båttransfer till Mahé och flygplatsen för hemfärd. Det går utmärkt att förlänga semestern på La Digue eller någon annan ö i Seychellerna. 

Om ni flyger till Seychellerna med Ethiopian Airlines har ni möjlighet att göra "Stop Over" i huvudstaden Addis Abeba en dag eller två. Besök våra Etiopiensidor för mer information.

Är du intresserad av en sol- och badsemester på Seychellerna? Besök vårt systerföretag Afro-Caribbean Travel och ta del av utbudet på Seychellerna. 


DETTA INGÅR I RESAN
- Flyg från Stockholm/Göteborg till Seychellerna tur och retur
- Transfer från flygplatsen till hotellet tur och retur, La Digue
- 5 nätter på Villa Creole Guesthouse inklusive frukost
- 2 heldagsutflykter och 1 halvdagsutflykt enligt program

Klicka på länk nedan för att göra förfrågan om resa.

FÖRFRÅGAN Annat datum, vänligen gör en förfrågan för prisoffert.

Priset är baserat på att två personer reser tillsammans och delar boende samt flygbiljetter bokade i den billigaste bokningsklassen inklusive flygskatt. Kontakta oss för prisinformation vid fler eller färre antal resenärer, fler eller färre antal nätter samt vid avresa från annan ort eller annan tidsperiod än angivet. Vi reserverar oss för prisförändringar utanför vår kontroll.