Icons
STARTCYKELRESORTOBAGOResa FÖRFRÅGAN

Mountainbike på Tobago

Paketresa 7 nätter | Kod: ARTT1
Ta chansen att upptäcka Tobagos gömda pärlor med en mountainbike som transportmedel. Cykling sker på små serpentinvägar, smala stigar, genom höga berg och djupa dalar. Er belöning är en hänförande natur, hisnande vyer och häftiga vattenfall som ni kan svalka er i. En resa som tilltalar både kropp och sinnen och erbjuds från nybörjarturer till mer avancerade turer.

Svårighetsgrad:
Från nybörjare till mer avancerade turer
Ålder:
Från 12 år
Säsong:
Året runt
 

FÄRDPLAN

Resan sker med flyg till Tobago via Frankfurt. Ni anländer Tobago samma dag som ni avreser från Sverige. Boendet är på vårt populäraste hotell, Sandy Point Village Hotel, som är beläget ett stenkast från Karibiska havet och med närhet till restauranger, affärer och stränder. Det är gångavstånd till de populära stränderna Store Bay och Pigeon Point.

I mountainbikepaketet ingår fyra mountainbiketurer under en vecka där varje tur är på ca 3-4 timmar, beroende på fart och antal stopp. Turerna sker med en erfaren mountainbikeguide. Minimum två personer för att turerna skall genomföras. Turer finns i svårighetsgrader som passar alla.

De dagar ni inte cyklar har Tobago massor av andra aktiviteter att erbjuda. Här finns bland annat ett par golfbanor av yppersta klass, djuphavsfiske utöver det vanliga, surfing i alla dess former, bra snorklings- och dykställen och en prisbelönt regnskog. För den som söker avkoppling och vila kan man få det på någon av alla de bildsköna stränder med det kristallklara Karibiska havet som omgärdar ön.
Observera att de olika etapperna är preliminära och kan ändras beroende på väder och vind. Samtliga turer startar vid Mount Irvine.

Etapp 1: Kustcykling till vattenfall
Ni cyklar längs västkustens slingrande vägar norrut med stopp på vägen för ett dopp på någon av de många bedårande stränder som finns utmed vägen. Ni gör ett stopp vid Fort Bennet i lilla byn Black Rock, fortsätter norrut genom den pittoreska byn Plymouth, vidare till Arnos Vale och slutligen den lilla byn Les Coteaux. Där lämnar ni serpentinvägarna och fortsätter cyklingen inåt landet mot slutmålet Highland Waterfall. När ni kommer fram till vattenfallet får ni en välförtjänt belöning i form av ett dopp i ett 21 meter högt vattenfall med tillhörande lagun.

Etapp 2: Mot Mot-leden
Den här etappen sker på den så kallade Mot Mot Trail, uppkallad efter en lokal fågel med samma namn. Ni startar turen vid Arnos Vale på västkusten, i ett lugnt tempo och med måttlig stigning, bland annat cyklar ni genom en gammal kakaoplantage. Därefter börjar en klättring som är fysiskt mer ansträngande och där musklerna får arbeta lite mer, men ni får lön för mödan när ni når toppen där ni möts av en vidunderlig utsikt över det Karibiska havet. Ni fortsätter sedan längs en mindre väg, nu med en stark lutning nedåt, tills ni når huvudvägen för att där fortsätta på ytterligare en stig som tar er tillbaka där resan påbörjades.
En dag, som förutom superb cykling, erbjuder storslagen natur, spektakulära vyer, rikt djurliv och många olika tropiska fruktträd.

Etapp 3: Highlands Trace
Dagens mountainbikeetapp börjar vid byn Les Coteaux och tar er på den gamla Arnos Valevägen till byn Moriah och vidare till Highlands Trace. Cyklingen sker genom höga berg och djupa dalar, genom en gammal sockerrörsplantage och igenvuxna stigar och genom bambuskog innan ni når dagens slutmål, Highland river, där ni kan välja att bada i vattenfallet eller fortsätta cyklingen längs floden tillbaka till Les Coteaux.

Etapp 4: Coke Kills leden
Dagens etapp är den tuffaste, den utgår från byn Runnemede på nordvästra Tobago, och är inget för den räddhågade. Ni kan förvisso välja att cykla i sakta mak, men etappen får en helt annan betydels om den görs med lite fart. Turen sker på en väldigt smal och krokig stig med tvära svängar och stora höjdskillnader. På ena sidan av stigen har ni en rejäl upphöjning och på andra sidan har ni ett brant stup. Det enda som är vackrare än själva leden är den enastående utsikten med de djupa grönskande dalarna, den sagolika naturen och utsikten över det Karibiska havet. Leden slutar vid en ljuvlig vik som kallas Celery Bay där ni med fördel tar ett dopp innan ni börjar den långa mödosamma klättringen tillbaka till huvudvägen där dagens etapp avslutas.


Observera att det går utmärkt att förlänga vistelsen, kombinera med en annan ö eller kasta om programmet på Tobago efter egna önskemål.

Är du intresserad av en sol- och badsemester Tobago? Besök vårt systerföretag Afro-Caribbean Travel och ta del av utbudet på Tobago.


DETTA INGÅR I RESAN
- Flyg från Stockholm/Göteborg till Tobago tur och retur
- Transfer från flygplatsen till hotellet tur och retur, Tobago
- 7 övernattningar på Sandy Point Village Hotel i lägenhet
- Mountainbikepaket enligt program

Klicka på länk nedan för att göra förfrågan om resa.

FÖRFRÅGAN Annat datum, vänligen gör en förfrågan för prisoffert.

Priset är baserat på att två personer reser tillsammans och delar boende samt flygbiljetter bokade i den billigaste bokningsklassen inklusive flygskatt. Kontakta oss för prisinformation vid fler eller färre antal resenärer, fler eller färre antal nätter samt vid avresa från annan ort eller annan tidsperiod än angivet. Vi reserverar oss för prisförändringar utanför vår kontroll.

Priset baseras på minimum två personer och blir lägre ju fler ni är på resan.