Icons
Familjeäventyr på Trinidad & Tobago

Paketresa 8 nätter | Kod: ARTT3
Ett äventyr för hela familjen med massor av djur- och naturupplevelser, linbanor, häftiga vattenfall, regnskogar och vackra floder på Trinidad. Efter dagarna på Trinidad reser ni till den förtjusande lilla ön Tobago och avslutar resan med sol, bad och härliga utflykter.

Svårighetsgrad:
Medel
Ålder:
Från 7 år
Säsong:
Året runt
 

FÄRDPLAN

Dag 1: Avresa
Ni flyger till London Heathrow och byter flygplats till London Gatwick varifrån flyget till Trinidad går nästa morgon.
Övernattning på Yotel Gatwick.

Dag 2: Avresa till Trinidad
Flyg till Trinidad och transfer till huvudstaden Port of Spain, incheckning på Kapok Hotel. Efter genomgång av vår representant på Trinidad blir det middag på egen hand.
Övernattning på Kapok Hotel inklusive frukost.

Dag 3: Rafflande linbaneturer i Chaguaramas och äventyr i regnskogen på norra Trinidad
Heldag, varav hikingdelen är cirka 4 timmar. Vatten, juice, frukt och picknicklunch ingår.

Dagens utflykt tar er från huvudstaden Port of Spain västerut via Chaguaramas till Macquripebukten på nordvästra Trinidad. Här får ni prova en rafflande linbanetur ovanför trädtopparna, genom en tropisk regnskog. Den sammanlagda sträckan är på cirka 600 meter – garanterat nervkittlande.

Efter turen är ni uppvärmda att ta er an nästa utmaning, en vandring uppför floden River Gorge. Ni går på stigar, över stenar och vadar bitvis i floden. Ni passerar enastående klippformationer och en magnifik natur. Efter cirka en timmes vandring börjar sedan det riktigt roliga när ni skall klättra och simma genom en liten ravin. Ni passerar flera kaskader och små pooler utmed floden och ibland använder ni rep för att ta er fram. När ni har klättrat upp för den sista kaskaden serveras lunch och det blir en välbehövlig vila innan ni klättrar ner samma väg, eller snarare hasar er på stjärten ner för branten. Bär oömma kläder som tål väta och inte är för tunna.
Övernattning på Kapok Hotel inklusive frukost.

Dag 4: Äventyr vid Fondes Amandes River
Halvdag, ca 4-5 timmar. Vatten, juice och frukt ingår. Ta med extra mellanmål, till exempel smörgås.

Dagens äventyr till floden Fondes Amandes är utöver det vanliga, stora delar av vandringen gör ni i floden. Innan ni påbörjar vandringen delar guiden ut flytvästar till samtliga. Därefter börjar vandringen, först genom en naturskön dalgång i Fondes Amandes beläget i St Ann’s strax norr om huvudstaden Port of Spain. Ni passerar gamla fina kakao- och kaffeplantager som dock med åren har förvandlats till en prunkande regnskog. En härlig miljö att vistas i, guiden berättar om regnskogen, plantagen och arbetet som pågår för att bevara naturen.

Därefter sätter ni på era flytvästar och börjar er vandring i floden. Det är tät vegetation och det lättaste sättet att ta sig fram är i vattnet. Det är fantastiskt roligt att klättra över stenar, glida genom häftiga kaskader och simma över pooler som har bildats i floden. När äventyret är slut lämnar ni floden för transfer tillbaka till ert hotell.
Övernattning på Kapok Hotel inklusive frukost.

Under utflyktsdagarna:
Ta med badbyxor, oömma kläder och lämpliga promenadskor alternativt gymnastikskor. Strandsandaler eller tunga vandringskängor är ej är lämpligt för ändamålet.
Ta med vattentät väska för telefon, kamera och ombyte.

Dag 5: Inrikesflyg till Tobago
Efter frukost färdas ni till flygplatsen för den korta inrikesresan till Tobago. Transfer till Sandy Point Village Hotel. Efter ett par dagar med häftiga utflykter på Trinidad är det nu dags att komma ner i varv. Tobago är den rätta platsen, ett paradis för dem som älskar småskalig turism, lugnt tempo och ett behagligt strandliv.
Övernattning på Sandy Point Village Hotel.

Dag 6: Fridag
Koppla av på någon av de många stränderna som finns på Tobago, den mest kända är Pigeon Point - rekommenderas! Pigeon Point är en av de vackraste och mest fotograferade stränderna i Västindien. Ni tar er dit med hotellets egen transfer eller en promenad på ca en halvtimme. Observera att det är en mindre inträdesavgift till Pigeon Point.
Övernattning på Sandy Point Village Hotel.

Dag 7: Ö-tur
Utflykt: Heldag, lunch ingår

Denna dag får ni uppleva den mångfald lilla Tobago har; västkusten (Karibienkusten) och östkusten (Atlantkusten) med dess dramatiska landskap, panoramavyer och pittoreska småbyar Ni gör ett stopp i den nordligaste byn Charlotteville som är en sömnig och charmig fiskeby omgärdad av höga berg och fantastiska stränder. Färden fortsätter sedan några kilometer mot byn Speyside där ni intar lunch på Jemma´s Sea View Kitchen. Restaurangen är mysigt inbyggd i ett stort mandelträd precis intill havet och känd för att servera öns läckraste lokala mat. Turen avslutas med ett besök vid Fort King George i huvudorten Scarborough. Från fortet kan man njuta av en fantastisk utsikt över havet (Atlanten).
Övernattning på Sandy Point Village Hotel.

Dag 8: Fridag
Koppla av på någon av de många stränderna eller segla utmed den karibiska kusten med katamaranen Island Girl. Läs gärna mer om vad ni kan göra på Tobago på vår hemsida under pressklipp.
Övernattning på Sandy Point Village Hotel.

Dag 9: Hemresa
Den sista dagen på Tobago är vikt för egna aktiviteter på dagen innan hemresa sker på kvällen. En sista chans för ett dopp i det Karibiska havet eller bara slappna av vid hotellets pool. Transfer från hotellet till flygplatsen för vidare flyg hem.

Observera att det går utmärkt att förlänga vistelsen, kasta om i programmet, byta ut eller utöka utflyktsmål och aktiviteter efter eget önskemål. Rabatter på flyg, hotell och arrangemang för barn under 12 år. Kontakta oss för pris.

 

Är du intresserad av en sol- och badsemester Tobago? Besök vårt systerföretag Afro-Caribbean Travel och ta del av utbudet på Tobago.

 


DETTA INGÅR I RESAN
- Flyg från Stockholm/Göteborg till Trinidad, hem från Tobago
- 1 övernattning vid London Gatwicks flygplats
- Transfer från flygplatsen till hotellet tur och retur, Trinidad
- 3 övernattningar på Kapok Hotel inklusive frukost, Trinidad
- Transfer från flygplatsen till hotellet tur och retur, Tobago
- 4 övernattningar på Sandy Point Village Hotel, Tobago
- Utflykter enligt program
- Flyg från Trinidad till Tobago

Klicka på länk nedan för att göra förfrågan om resa.

 Gäller datumPris/personÖvrig information
FÖRFRÅGAN 20 Aug 16 - 15 Apr 17 18,700 kr
FÖRFRÅGAN Annat datum, vänligen gör en förfrågan för prisoffert.

Priset är baserat på att två personer reser tillsammans och delar boende samt flygbiljetter bokade i den billigaste bokningsklassen inklusive flygskatt. Kontakta oss för prisinformation vid fler eller färre antal resenärer, fler eller färre antal nätter samt vid avresa från annan ort eller annan tidsperiod än angivet. Vi reserverar oss för prisförändringar utanför vår kontroll.

Priset baseras på minimum två personer och blir lägre ju fler ni är på resan.
Transferkostnad mellan flygplatserna i London tillkommer.