Icons

Vandring i Costa Rica

Paketresa 8 nätter | Kod: ARC1
Följ med på en häftig vandring som börjar på berget 3 400 meter över havet och tar er genom en enastående natur ner till Manuel Antonio vid Stilla havskusten. Ni vandrar utmed floden Rio Savegre, genom Costa Ricas unika molnskog, tropisk regnskog, magnifik natur och enorma vattenfall. Ni bor i småbyar efter vägen och lär er mer om det lokala livet och besöker bland annat kaffeplantager, bondgårdar, lokala skolor och privata hem.

Svårighetsgrad:
Svår
Ålder:
Från 15 år
Säsong:
November till april
 

FÄRDPLAN

Dag 1: Avresa
Avresa sker från Sverige på morgonen med ankomst till huvudstaden San José på kvällen samma dag. Vid ankomst blir ni hämtade på flygplatsen av vår representant för transfer till hotellet. Boendet är på Ramada Plaza Herradura beläget endast 15-20 minuter från flygplatsen.
Övernattning på Ramada Plaza Herradura inklusive frukost.

Dag 2: Cerro de la Muerte – San Gerardo de Dota
Sträcka 14 km, vandring 5 timmar
Tidigt på morgonen, efter genomgång av kommande vandring, åker ni till berget Cerro de la Muerte på 3 400 meters höjd där er vandring börjar. Den första etappen tar er genom Costa Ricas unika molnskog till San Gerardo de Dota, känt för den sällsynta fågeln quetzal och för äppelproduktionen. Vandringen på denna första etapp är bitvis brant då ni tar er från 3 400 meter ner till 2 300 meter över havet.
Övernattning på Sueños del Bosque Lodge inklusive frukost, lunch och middag.

Dag 3 : San Gerardo - Providencia de Dota
Sträcka 12 km, vandring 4-5 timmar
Ni börjar dagen med en uppfriskande morgonpromenad i regnskogen innan frukost för att njuta av soluppgången och förhoppningsvis få en skymt av quetzalfågeln. Efter en god frukost börjar sedan dagens etapp som är en ganska lätt vandring till Providencia, känt som det bästa området i Costa Rica för att odla kaffe. Det vill inte säga lite i ett land som är världskänt för sin kaffeodling. Efter dagens etapp checkar ni in på pensionatet La Cascada och besöker därefter ett lokalt kooperativ som producerar ekologiskt kaffe. Där får ni möjlighet att lära er mer om den ädla konsten att producera kaffe, till dagens höjdpunkt hör förstås provsmakning av den delikata drycken.
Övernattning på pensionat. Dagen inkluderar frukost, lunch och middag.

Dag 4: Providencia de Dota – La Chaqueta
Sträcka 25 km, vandring 8 timmar
Dagens frukost äter ni på Finca Mora, en gård med ekologisk inriktning. Här produceras cirka 110 olika sorters grönsaker och frukter och man återvinner dessutom byns sopor. Efter en stadig frukost börjar sedan dagens vandring som går till La Chaqueta. Ni vandrar från ca 2 300 meter över havet till cirka 700 meter över havet. Det är en höjdskillnad på ca 1 600 meter och det är en drastisk skillnad i vegetationen då stora delar av området kring La Chaqueta omvandlas till betesmarker. Klimatet är varmare på den höjd ni kommer till (700 meter) men känslan av att befinna sig långt ifrån "civilisationen" är fortfarande påtaglig. I det här området bodde förr i tiden Brunca-indianerna.
Natten tillbringar ni i enkla trästugor och dagen inkluderar frukost, lunch och middag.

Dag 5: La Chaqueta – Piedras Blancas - San Isidro de Dota
Sträcka 10 km, vandring 4 timmar
Ni börjar dagen med ett uppfriskande dopp i floden innan ni påbörjar vandringen mot San Isidro de Dota via Piedras Blancas där ni äter en typisk costaricansk lunch hemma hos familjen Granados. På eftermiddagen vandrar ni genom teakplantager och lummig regnskog för att så småningom nå Rancho Tinamú, er lodge för natten. På eftermiddagen har ni valmöjligheten till ytterligare vandringar eller att rida häst i området. 
Övernattning i lodge. Dagen inkluderar frukost, lunch och middag.

Day 6: San Cristobal – Quebrada Arroyo- Los Campesinos
Sträcka 15 km, vandring 4 timmar
Dagens etapp börjar tidigt på morgonen med en vandring mot naturreservatet Los Campesinos i Quebrada Arroyo, vidare in på Miradorleden för att så småningom passera floden Savegre River med linbana eller till häst. Under eftermiddagen passerar ni en ståtlig hängbro och kommer till ett häftigt vattenfall där ni kan simma.
Övernattning på Los Campesinos. Dagen inkluderar frukost, lunch och middag.

Day 7: Londres – Manuel Antonio
Sträcka 7 km, vandring 3 timmar
Sista vandringsetappen är till byn Londres (London) och går genom en lummig skog som erbjuder en behaglig skugga mot solen. Ni avnjuter en sista picknicklunch i det fria innan ni blir upphämtade för att åka till byn Manuel Antonio några kilomter från Londres. I Manuel Antonio övernattar ni på Cabinas Playa Espadilla eller ett hotell med liknande standard.
Övernattning på Cabinas Playa Espadilla.Dagen inkluderar frukost och lunch.

Day 8: Manuel Antonio – San José
Vandringen avslutas officiellt efter dagens frukost. Ni har resterande delen av dagen till egna aktiviteter. Efter några härligt utmanande vandringsdagar är behovet av vila säkerligen stort och vi rekommenderar att ni besöker någon av de ljuvliga stränderna som finns i Manuel Antonio, kanske i kombination med ett besök i  byn där det finns några utsökta restauranger, barer och affärer. Senare på eftermiddagen åker ni tillbaka till San José för en sista natt.
Övernattning på Ramada Plaza Herradura inklusive frukost.

Day 9: Hemresa
Den här resan kan med fördel förlängas med sol och bad eller kombineras med andra aktiviteter i Costa Rica. Om ni ändå väljer att avsluta resan idag så är det tidig frukost följt av transfer till flygplatsen för vidare färd hem till Sverige.


Packningslista på vandringen:
Kängor, myggmedel, solskydd, regnjacka, kamera, kort- och långbyxor, personliga mediciner och hygienartiklar, minst två tröjor, hatt eller keps och ficklampa. Totalt rekommenderad vikt under vandring är 13-15 kilo. Observera att ni dag 2-4 inte har tillgång till er resväska.

Viktig information om vandringen:
Delat badrum är nödvändigt på en del av de mindre pensionaten ni använder under vandringen. 

Dag 2 sker transfer klockan 10.00 till starten för vandringen, Cerro de la Muerte. 

Vandringen rekommenderas från 15 år och en god fysik är nödvändig, men det är inte frågan om ”elitvandring”. Vandringen klassas som nivå 3, vilket innebär medelsvårighetsgrad.

Alla guider bär kommunikationsradio och är i kontakt med berörda pensionat under hela vandringen.

Guider har erforderlig beredskap och utbildning för eventuella nödsituationer som kan uppstå under resan.

Samtliga guider kan första hjälpen och är specialiserade på vandringsturer.

 


DETTA INGÅR I RESAN
- Flyg från Stockholm/Göteborg till San José tur och retur
- 8 övernattningar enligt program
- Måltider enligt program
- En veckas vandring enligt program
- Transfers enligt program
- Engelskspråkig guide under vandringen

Klicka på länk nedan för att göra förfrågan om resa.

FÖRFRÅGAN Annat datum, vänligen gör en förfrågan för prisoffert.

Priset är baserat på att två personer reser tillsammans och delar boende samt flygbiljetter bokade i den billigaste bokningsklassen inklusive flygskatt. Kontakta oss för prisinformation vid fler eller färre antal resenärer, fler eller färre antal nätter samt vid avresa från annan ort eller annan tidsperiod än angivet. Vi reserverar oss för prisförändringar utanför vår kontroll.

Priset baseras på minimum två personer och blir lägre ju fler ni är på resan.