Icons

Vandra i Mauritius omväxlande landskap

Paketresa 6 nätter | Kod: ARM1
Mauritius är med sina långa ljuvliga stränder sinnebilden av ett paradis. Den bilden stämmer, men på den här resan får ni uppleva en annan sida av Mauritius, nämligen den av en kuperad ö med regnskogar, nationalparker, höga berg och enastående möjligheter till vandringar och ett brett utbud av aktiviteter. Mauritius är en ynnest för den som vill kombinera aktiviteter med ett behagligt strandliv.

Svårighetsgrad:
Medel
Ålder:
Från 12 år
Säsong:
Året om
 

FÄRDPLAN

Dag 1: Avresa
Avresa från Sverige med ankomst Mauritius dagen därpå.

Dag 2: Välkommen till Mauritius
Vid ankomst blir ni hämtade på flygplatsen av vår representant för transfer till hotellet och en kortare genomgång. Ni har sedan resten av dagen att installera och bekanta er med omgivningen. Ni bor på Klondike Hotel, beläget 40 kilometer från flygplatsen på västkusten och endast några hundra meter från den lilla charmiga byn Flic en Flac där det finns restauranger, banker, affärer och lite nattliv.
Övernattning på Klondike Hotel inklusive halvpension.

Dag 3: Vandring i Black River Gorges
Längd: 3 timmar, lunch ej inkluderad
Black River Gorges, beläget i höglandet på den sydvästra delen av ön, är den största nationalparken på Mauritius. Den är känd för sina många vattenfall, de hisnande vyerna, bergen och vandringsleden. Läget i höglandet gör att det är svalare här än i övriga delar av Mauritius. 
Dagens vandring på cirka tre timmar tar er till hjärtat av nationalparken, till de storartade vattenfallen, upp i bergen och förbi floder som erbjuder ett skönt dopp (ta med badkläder!). Höjdskillnaden under vandringen är cirka 600 meter. Nationalparken skyddar regnskogen och här finner ni många endemiska växt- och djurarter. Under vandringen berättar er guide om Mauritius historia och dess naturarv. Se en kortfilm med ett smakprov av vandring i Black River Gorges.
Övernattning på Klondike Hotel inklusive halvpension.

Dag 4: Vandring på Le Morne Brabant
Längd: 3 timmar, lunch ej inkluderad
Dagens vandring är en rejäl utmaning. Ni skall bestiga det enastående berget Le Morne Brabant på 500 meters höjd. Att bestiga Le Morne Brabant, beläget på en udde längst ner på sydvästra Mauritius och med på Unesco:s världsarvslista, tar cirka tre timmar. Även om den rekommenderade åldern är från 12 år bör det påpekas att ni bör vara i någorlunda bra kondition. Berget ni skall bestiga är egentligen mer en klippa än ett berg och det är till och från en brant klättring, så räkna med att ni blir svettiga! Lön för mödan får ni i form av en oslagbar utsikt över land och hav på er väg mot toppen. Se en kortfilm med ett smakprov av vandring på Le Morne Brabant.
Övernattning på Klondike Hotel inklusive halvpension.

Dag 5: Fridag
I dag är ni lediga och vi rekommenderar en välbehövlig vila på någon av de fantastiska stränderna som finns i Flic en Flac. Det är framför allt på den här sidan (västsidan) och östsidan som de finaste stränderna finns. I Flic en Flac är lagunen skyddad av korallreven och utsikten över Indiska Oceanen är spektakulär. 

På eftermiddagen lämnar ni Flic en Flac och åker tvärs över ön till Le Surcouf Hotel & Spa på östkusten. Det är ett strandhotell med en stor och frodig trädgård. Rummen är pittoreska och målade i varma tropiska färger, därtill finns ett utomordentligt spa, en bra restaurang och ett fint poolområde. 
Övernattning på Le Surcouf Hotel & Spa inklusive halvpension.

Dag 6: Utflykt till huvudstaden Port Louis
Halvdagsutflykt, lunch ej inkluderad
Huvudstaden Port Louis är, med Mauritius mått, en stor stad med drygt en halv miljon invånare varav ca 150 000 bor i stadskärnan. Staden grundades av fransmännen på 1700-talet och den koloniala arkitekturen är välbevarad. Ni börjar dagen med att besöka Fort Adelaide som erbjuder en fin överblick av staden, därefter besöker ni centrum där tempot är högt dagtid. Ni besöker den färgstarka lokala marknaden där ni bör passa på att prova det utsökta lokala köket. Ni hinner också med ett besök på Caudan Waterfront som är ett shoppingområde innan ni reser tillbaka till hotellet. 
Övernattning på Le Surcouf Hotel & Spa inklusive halvpension.

Dag 7: Vandring på ön Ile D´Ambre
Längd: 3 timmar, lunch ej inkluderad
Ile D´Ambre är en liten ö utanför nordöstra kusten och är omgärdad av ett antal ännu mindre öar. Ile D´Ambre och dess täta mangrove är ett fridfullt paradis, om än något otillgängligt för de allra flesta, dock inte för er. Dagens vandring tar er längs öns skogar där ni passerar ruiner och naturskyddsområden. Ni kommer att passera en vulkanisk krater, besöka en färskvattengrotta och lära er en hel del om öns historia, flora och fauna under vandringen.
Övernattning på Le Surcouf Hotel & Spa inklusive halvpension.

Dag 8: Hemresa
Den sista dagen på Mauritius är vikt för egna aktiviteter på dagen innan hemresa sker på kvällen. Transfer till flygplatsen sker i god tid före avresa.

Observera att det går utmärkt att förlänga eller kombinera vistelsen på Mauritius med andra aktiviteter efter eget önskemål. Utbudet på ön är enormt och här finns något för alla åldrar och smaker.


DETTA INGÅR I RESAN
- Flyg från Stockholm/Göteborg till Mauritius tur och retur
- Transfer från flygplatsen till hotellen tur och retur
- 3 nätter på Klondike Hotel i standardrum inklusive halvpension
- 3 nätter på Le Surcouf Hotel & Spa i Classic rum inklusive halvpension
- 3 halvdagsvandringar och en halvdagsutflykt till Port Louis enligt program

Klicka på länk nedan för att göra förfrågan om resa.

 Gäller datumPris/personÖvrig information
FÖRFRÅGAN 01 Jan 18 - 27 Jun 18 18,700 kr
FÖRFRÅGAN Annat datum, vänligen gör en förfrågan för prisoffert.

Priset är baserat på att två personer reser tillsammans och delar boende samt flygbiljetter bokade i den billigaste bokningsklassen inklusive flygskatt. Kontakta oss för prisinformation vid fler eller färre antal resenärer, fler eller färre antal nätter samt vid avresa från annan ort eller annan tidsperiod än angivet. Vi reserverar oss för prisförändringar utanför vår kontroll.

Priset baseras på minimum två personer och blir lägre ju fler ni är på resan.