Icons

Bland sanddyner och vilda djur i Namibia

Paketresa 10 nätter | Kod: ARN1
Vandra i Namibia, ett land som erbjuder ett varierat och dramatiskt landskap och ett stort utbud av aktiviteter. Under resan vandrar ni längs platåer och hisnande klippor i norr, bland världens största sanddyner i väst och i Kalaharis fascinerande öknar i söder. Ni får uppleva safari till fots och säl- och delfinsafari till havs. Ni bor på småskaliga, charmiga lodger som har stort fokus på en aktiv semester.

Svårighetsgrad:
Lätt
Ålder:
Från 10 år
Säsong:
Året runt
 

FÄRDPLAN

Dag 1: Avresa
Avresa från Sverige med ankomst till Windhoek dagen därpå.

Dag 2: Windhoek
Vid ankomst blir ni mötta av vår lokala representant som tar er till hotellet i Windhoek. På eftermiddagen blir det ett informationsmöte med genomgång av kommande resa. Ni får era resehandlingar, diskuterar rutter och annat smått och gott av vikt. Resten av eftermiddagen är ni lediga och kan utforska Windhoek på egen hand.
Övernattning på Guesthouse Terra Africa inklusive frukost.

Dag 3-4: Vandring i Waterberg Plato Park
Efter frukost levereras er hyrbil till hotellet och äventyret kan börja. Resan går norrut mot Okahandja och Waterberg Plato Park. Waterberg Rest Camp, där ni övernattar två nätter, ligger inbäddat längsmed de branta klipporna vid platån inne i nationalparken med samma namn (Waterberg Plateu Park). Campen ligger på ett par hundra meters höjd och erbjuder en magnifik utsikt över det kringliggande landskapet. Där tillbringar ni ett par dagar med att utforska de olika vandringslederna som finns, flera med spektakulära vyer över ett landskap som inrymmer branta klippor med fascinerande klippformationer. I och kring platån kan en mängd olika djur ses, till exempel både den svarta och vita noshörningen, buffel, antilop och den lilla Damara Dik-Dik. Två övernattningar på Waterberg Rest Camp inklusive frukost.

Dag 5-6: Delfin- och sälsafari i Swakopmund
Aktivitet cirka 4 timmar
Efter frukost åker ni sydväst, via Karibib och Usakos till Swakopmund. Namibia är ett stort land där de större vägarna är bra, dock gör de stora avstånden att ni får räkna med att det tar flera timmar att förflytta sig mellan de olika ställena i programmet.

Nästföljande dag, efter att ha sovit ut och ätit en god frukost, står en storslagen säl- och delfinkryssning på programmet. Kryssningen utgår från grannstaden Walvis Bay. Under cirka 3,5 - 4 timmar kryssar ni på havet och får förhoppningsvis se delfiner leka i båtens svallvågor, möta massor av sälar, se pelikaner och flamingos och sedan avsluta det hela med en lunch bestående av fantastiska namibiska ostron som sköljs ner med lite bubbel. En sådan start på dagen man skulle vilja uppleva lite oftare i livet.

Eftermiddagen är ledig för egna aktiviteter. Swakopmund är Namibias eget äventyrscentrum, där finns massor av aktiviteter att välja på som till exempel sandbräda eller sky diving.
Två övernattningar på PebbleStone House inklusive frukost.

Dag 7-8: Sesriem – bestig sandyner i Sossusvlei
Efter frukost lämnar ni Swakopmund och kör söderut, via Walvis Bay till Solitaire där ni förslagsvis gör en paus för att sträcka på benen, tanka bilen och unna er en kaffe och en bit läcker äppelpaj hos den lokale diversehandlaren innan ni fortsätter resan till er lodge i Sesriem.

Nästa morgon är det åter dags för en tidig uppstigning, denna gång för att vara vid grinden vid soluppgången när parken öppnar. Målet är att få beskåda de världsberömda sanddynerna i Sossusvlei i det vackra soluppgångsljuset. Sossusvlei är en del av Namiböknen och känt för de fascinerande sanddynerna som anses vara världens högsta. Sandyn nr 7 (Dune 7) är den högsta med sina ca 383 meter. Sista biten in till Dead Vlei går det inte att ta sig till med vanlig bil utan transport sker i fyrhjulsdrivna fordon som finns vid parkeringen. Tystnaden i Dead Vlei är en upplevelse och det är oerhört vackert med de röda sanddynerna, den vitgrå marken, den blå himlen och de svarta förkolnade träden. Man förstår varför Namibia är något av ett mecka för fotografer. Missa inte att klättra upp till toppen, men välj en dyn som redan är upptrampad för att behålla de vackra, skarpa kanterna på dynerna. Och ta med massor av vatten för ni kommer att bli svettiga!
Två övernattningar på Desert Camp inklusive frukost och inträde till Sossusvlei.

Dag 9-11: Trans Kalaharivandring
Dagens etapp går österut, via Maltahohe och Mariental, till Kalahari Red Dunes Lodge som är belägen mitt i Kalahariöknen. Kalahari är känt för sin röda sand, det gula gräset och de gröna acaciaträden. Där finns utmärkta vandrings- och mountainbikeleder, joggingspår och därtill intressant safari. Tycker man om att jogga och vill ha en extra utmaning så kan man ta rygg på Namibias snabbaste maratonlöpare som arbetar på lodgen.  

Dag 1 - Kalahari Red Dunes Lodge
Ankomst och incheckning på Kalahari Red Dunes Lodge. Eftermiddagen har ni ledigt och kan koppla av vid poolen, beskåda djuren vid det närliggande vattenhålet eller följa med på en första biltur för att få det första intrycket av Kalahariregionen. På kvällen serveras en god middag.
Övernattning på Kalahari Red Dunes Lodge inklusive helpension.

Dag 2 – Heldagsvandring i Kalahari och övernattning i lyxtält
Sträcka: 14 km
Svårighetsgrad: Lätt vandring, med några sanddyner som måste ”erövras”

Tidig väckning och frukost för att därefter få njuta av den för området sällsynt vackra soluppgången bland Kalaharis berömda sanddyner. Det nybryggda morgonkaffet avnjuter ni utomhus i den svala morgonluften. Dagens vandring går genom ett landskap av röda sanddyner där möjligheterna att stöta på djur som giraffer och oryx utefter vägen är goda.

Vid lunchtid blir det vila på en kulle vid en vacker dalgång där ni kan sitta och beskåda djurlivet som sannolikt finns på marken nedanför kullen. Efter en rejäl lunch, och ett par timmars vila för att undvika de hetaste timmarna, fortsätter ni vandringen genom dalar och sanddyner. Det är spännande att se om ni upptäcker ett nytt djur bakom varje ny sanddyn. Sent på eftermiddagen anländer ni till det lyxiga tältlägret beläget på en hög dyn och med en bedårande utsikt. Middagen tillagas utomhus över en stor öppen eld. Övernattning sker i ett lyxtält och för den som önskar finns det en stor terrass framför tältet där ni kan övernatta under bar himmel. Att ligga under Afrikas stjärnklara himmel där tystnaden endast bryts av ljudet från vildmarken kan få vem som helst att fundera över existensiella frågor. Definitivt ett minne ni kommer att bära med er länge.
Övernattning i lyxtält inklusive helpension.

Dag 3 – Vandring i Karoo
Sträcka: 6 km
Svårighetsgrad: Lätt vandring
Efter frukost påbörjas resans sista vandringsetapp där första stoppet är Devil´s Claw plantagen. Devil’s Claw är namnet på den utrotningshotade ökenväxt som odlas för vetenskapliga ändamål i området. Efter detta intressanta besök, där ni får chansen att studera den sällsynta växten på nära håll, fortsätter vandringen till Great Karoo. Det är ett område med busk- och grässavanner och därtill ett tillhåll för gnuer och den graciösa impalan. Ni kommer att upptäcka att Kalahari erbjuder ett varierande landskap och vegetation, ett intressant djurliv, allt med de röda sanddynerna som en mäktig kuliss i bakgrunden. Dagens vandring är på cirka tre timmar och när ni kommer till Kalahari Red Dunes Lodge väntar er en god lunch. Eftermiddagen är ni lediga för egna aktiviteter. Passa på att koppla av vid poolen eller titta på djuren vid det närliggande vattenhålet. På kvällen serveras en god middag.
Övernattning på Kalahari Red Dunes Lodes inklusive helpension.

Dag 12: Hemresa
Resan närmar sig sitt slut och det är dags att köra tillbaka till Windhoek. Det är en resa på ca 2,5 timme till Windhoek och ytterligare en timme till den internationella flygplatsen. Väl framme på flygplatsen är det dags att lämna tillbaka bilen och checka in för avfärd hemåt.


Är du intresserad av mer safari i Namibia? Besök vårt systerföretag Afro-Caribbean Travel och ta del av utbudet i Namibia.Observera att det går utmärkt att förlänga vistelsen i Namibia efter eget önskemål. Få länder har ett sådant utbud för en aktiv semester som Namibia och det är endast antalet semesterdagar och budgeten som möjligtvis kan sätta ett hinder.

 


DETTA INGÅR I RESAN
- Flyg från Stockholm/Göteborg till Windhoek tur och retur
- 10 övernattningar enligt program
- Måltider enligt program
- Samtliga aktiviteter och utflykter enligt program
- Transfers till/från flygplats
- Hyrbil 9 dagar

Klicka på länk nedan för att göra förfrågan om resa.

FÖRFRÅGAN Annat datum, vänligen gör en förfrågan för prisoffert.

Priset är baserat på att två personer reser tillsammans och delar boende samt flygbiljetter bokade i den billigaste bokningsklassen inklusive flygskatt. Kontakta oss för prisinformation vid fler eller färre antal resenärer, fler eller färre antal nätter samt vid avresa från annan ort eller annan tidsperiod än angivet. Vi reserverar oss för prisförändringar utanför vår kontroll.

Priset baseras på minimum två personer och blir lägre ju fler ni är på resan.