Icons

Utforska öarna La Digue och Praslin till fots

Paketresa 5 nätter | Kod: ARSZ1
På den här resan i Seychellerna utforskar ni paradisöarna La Digue och grannön Praslin till fots. La Digue, där ni bor under resan, är den minsta av de bebodda öarna i Seychellerna. La Digue ligger fem kilometer öster om ön Praslin och är främst känd för sina oemotståndliga stränder och spektakulära granitformationer. Ön är endast fem kilometer lång och tre kilometer bred och passar ypperligt att utforska till fots eller på cykel. Resan till Seychellerna kan förlängas efter eget önskemål.

Svårighetsgrad:
Lätt
Ålder:
Från 7 år
Säsong:
Året runt utom januari
 

FÄRDPLAN

Dag 1: Avresa
Avresa från Sverige med ankomst Seychellerna dagen därpå.

Dag 2: Ankomst Seychellerna
Vid ankomst på Mahés flygplats blir ni mötta av vår representant som kör er till färjan som skall ta er vidare till ön La Digue, cirka 1 timmes båtresa. Vid ankomst på La Digue blir ni mötta av en representant från vår lokala agent för transfer till Villa Creole Guesthouse. Hotellet består av endast fyra villor som är enkla men i gott skick och med perfekt läge på Anse Réunionstranden på västkusten. Villorna är väl utrustade och passar bra för den som föredrar självhushåll framför ett hotellboende. Resten av dagen går till vila och att utforska ön på egen hand.
Övernattning på Villa Creole Guesthouse inklusive frukost.

Dag 3: Vandring efter kusten i söder
Heldagstur, cirka 6-7 timmar
Ni börjar er dag med ett besök på en av de mest populära platserna på La Digue, L´Union Estate Park i sydvästra änden av ön. Det är en gammal plantage där ni bland annat får se produktion av kokosnötsolja. Det är också en utmäkt plats för att beskåda Seychellernas jättesköldpaddor som strövar fritt omkring i parken. Entréavgift till parken, cirka EUR 6, betalas på egen hand. Efter besöket vandrar ni utmed kusten söderut ett par timmar till Anse Source d´Argent som ofta rankas som en av de vackraste stränderna i världen, därefter vidare till Anse Aux Cèdres, Anse Bonne Carre och Anse Marron. Det är en äventyrlig vandring som ni gör i er egen takt och där ni stannar efter vägen för fotografering, fågelskådning (det finns intressanta och sällsynta fågelarter på ön) och för att plocka tropiska frukter som mango och apelsiner om det är säsong för det. Vandringen går bitvis i vatten och avslutas i Anse Marron där ni stannar ett par timmar för en lättare lunch, bad och snorkling. Efter lunchen fortsättar vandringen norrut efter sydkusten via stränderna Grand L´Anse och Anse Songe i ungefär 1,5 timme och avslutas i Grand Anse på sydöstra kusten. Därifrån tar ni en taxi till ert boende. Ta med oömma skor för vandringen. Ett par extra sandaler som tål vatten kan också vara bra då vandringen bitvis sker i vatten. 
Övernattning på Villa Creole Guesthouse inklusive frukost.

Dag 4: Vandring från väst till öst
Heldagstur, cirka 6-7 timmar
Dagens vandring korsar La Digue från väst- till östkusten via den högsta toppen på ön, Nid d´Aigle på 333 meters höjd. Efter frukost blir ni hämtade och tar en promenad eller cyklar till skogen som är starten för vandringen. Första delen av vandringen är en långsam stigning i cirka 1,5 timme tills ni når toppen på Nid d´Aigle. Ni vandrar i egen takt och stannar efter vägen för att ta foton och njuta av den magnifika panoramavyn från berget, ni ser bland annat de kringliggande öarna Praslin, Coco Island och Sister Island.

Från toppen går vandringen nedför ungefär lika länge, cirka 1,5 timme. Ni stannar efter vägen för att plocka färska frukter som mango, apelsiner, äpplen och exotiska kryddor om det är säsong för det. Till slut når ni fram till den bedårande stranden Anse Coco på östkusten. Där stannar ni ett par timmar för en lättare lunch, bad och snorkling. Därefter fortsätter ni vandringen söderut mot Petite Anse och slutligen Grand Ansestranden. Därifrån tar ni en taxi till ert boende.
Övernattning på Villa Creole Guesthouse inklusive frukost.

Dag 5: Fridag
Vilodag. Passa på att utforska andra närliggande öar eller bara njut av sol och bad. Ni befinner er på en ö som har stränder i världsklass.
Övernattning på Villa Creole Guesthouse inklusive frukost.

Dag 6: Heldagstur till Praslin
Tidigt på morgonen tar ni färjan från La Digue till Praslin, en resa på endast 15 minuter. Ert första stopp i Praslin är Fond Ferdinand Park i söder där ni utforskar parken till fots i cirka 1,5 timme. Naturen där är vild och vacker och inrymmer en stor skog med jättepalmer, endemiska växter och inte minst kokosnöten Coco de Mer (kärleksnöten eller tvillingnöten som den också kallas) som är Seychellernas symbol. Har ni tur kan ni även få se den svarta papegojan Black Parrot som inte finns inte någon annanstans i världen. Ni kommer också att vandra till högsta toppen av parken för att njuta av panoramautsikten över Praslin och dess omgivning där ni bland annat kan beskåda öarna La Digue och Coco Island. Entréavgift till Fond Ferdinand, cirka EUR 9, betalas på egen hand. 

Efter besöket i Fond Ferdinand åker ni norrut till den bedårande vackra stranden Anse Georgette, med stopp efter vägen för att njuta av naturen, havsluften, stränderna och vyerna. I Anse Georgette stannar ni för bad och mellanmål. Därefter fortsätter ni till Anse Lazio, ofta rankad bland världens vackraste stränder tillsammans med Anse Georgette. Det blir ett stopp även här för att slappa, bada och ha det skönt. Efter Anse Lazio fortsätter turen söderut och ni når färjeläget på seneftermiddagen för återresan till La Digue. En heldagstur där ni får se stora delar av Praslin och som inrymmer både kultur, natur, vandring, sol och bad. 
Övernattning på Villa Creole Guesthouse inklusive frukost.

Dag 7: Hemresa
Efter frukost är det båttransfer till Mahé och flygplatsen för hemfärd. Det går utmärkt att förlänga semestern på La Digue eller någon annan ö i Seychellerna. 

Om ni flyger till Seychellerna med Ethiopian Airlines har ni möjlighet att göra "Stop Over" i huvudstaden Addis Abeba en dag eller två. Besök våra Etiopiensidor för mer information.


Är du intresserad av en sol- och badsemester på Seychellerna? Besök vårt systerföretag Afro-Caribbean Travel och ta del av utbudet på Seychellerna. 

DETTA INGÅR I RESAN
- Flyg från Stockholm/Göteborg till Seychellerna tur och retur
- Transfer från flygplatsen till hotellet tur och retur, La Digue
- 5 nätter på Villa Creole Guesthouse inklusive frukost
- 3 heldagsutflykter och måltider enligt program

Klicka på länk nedan för att göra förfrågan om resa.

FÖRFRÅGAN Annat datum, vänligen gör en förfrågan för prisoffert.

Priset är baserat på att två personer reser tillsammans och delar boende samt flygbiljetter bokade i den billigaste bokningsklassen inklusive flygskatt. Kontakta oss för prisinformation vid fler eller färre antal resenärer, fler eller färre antal nätter samt vid avresa från annan ort eller annan tidsperiod än angivet. Vi reserverar oss för prisförändringar utanför vår kontroll.