Icons
STARTResorZanzibar
Skriv ut

Zanzibar ligger i Indiska Oceanen, ca 2 mil utanför Tanzanias östkust. Det påstås att själva namnet Zanzibar kommer från de arabiska orden zayn zál barr, vilket betyder den vackra ön. Nog är ön både vacker och exotisk med otaliga frukt- och kryddodlingar, kritvita stränder och vajande palmer!

Stone Town
Huvudstaden Stone Town har mycket kvar av det gamla Zanzibar. Att vandra i Stone Town är en upplevelse i sig. Det är lätt gjort att tappa bort sig i de många trånga gränderna men man hittar snart tillbaka till de större gatorna. De vackra snidade dörrarna som pryder ingångarna till husen har blivit något av både Stone Towns och Zanzibars kännetecken. Här finna många historiska och fascinerande byggnader; House of Wonders - sultanens forna palats, fästningen som portugiserna använde för att försvara staden, slavhandelsplatsen och fängelsehålorna, allt berättar om Zanzibars långa historiska bakgrund.

Kryddturerna utanför Stone Town är en upplevelse för både lukt- och smaksinna. Här får man pröva sina kunskaper i att känna igen en doft eller en smak utan att få kännedom om namnet på kryddan. Det blir garanterat många aha-upplevelser under en kryddtur!

Boende
Det passar bra att börja eller avsluta sin vistelse med en eller ett par nätter i Stone Town. Stränderna på norra och östra Zanzibar lockar med strandnära boende för avkoppling, sol och bad.

I och runt Nungwi, en liten fiskeby i norr, har det vuxit upp en liten turistby. Här finns ett antal hotell, serveringar och dykfirmor. Utmed den norra östkusten ligger många av de finare hotellen, alla med vita, fina stränder och härliga omgivningar.

Klimat
Zanzibar har samma klimatsäsonger som Kenya och Tanzania, dvs en lätt regnperiod i oktober/november och en lite kraftigare i april/maj. Under den senare väljer en del hotell att stänga för renovering.

Det är stora skillnader mellan hög- och lågvatten på Zanzibar, ju längre söderut desto större är skillnaden.

Aktiviteter
Zanzibar har nyligen upptäckts av dykare och utanför öns kustlinje finns många korallrev och vrak att dyka och snorkla vid. Dyk- och snorkelfirmorna är många och organiserar regelbunda turer.

Zanzibar
GOOGLEMAPS