Icons
Robinson Crusoeliv på Trinidad & Tobago

Paketresa 8 nätter | Omdöme: 3+ av 5 | Kod: ARTT2
En härlig kombinationsresa till systeröarna där vandringar, kanotfärd i unikt träskområde och mäktiga djur- och naturupplevelser på Trinidad kombineras med sol och bad på paradisstränder på den förtjusande ön Tobago.

Svårighetsgrad:
Medel
Ålder:
Från 10 år
Säsong:
Året runt
 

FÄRDPLAN

Dag 1: Avresa
Ni flyger till London Heathrow och byter flygplats till London Gatwick varifrån flyget till Trinidad går nästa morgon. 
Övernattning på Yotel Gatwick.

Dag 2: Avresa till Trinidad
Flyg till Trinidad och transfer till huvudstaden Port of Spain, incheckning på Kapok Hotel. Efter genomgång av vår representant på Trinidad blir det middag på egen hand.
Övernattning på Kapok Hotel inklusive frukost.

Dag 3: Vandring till Petit Marianne Waterfall, norra Trinidad
Heldag, varav hikingdelen är cirka 4 timmar. Vatten, juice, frukt och picknicklunch ingår.

Ett lättsamt och roligt äventyr för hela familjen väntar under dagens vandring där huvudmålet är det 22 meter höga vattenfallet Petit Marianne Waterfall. En härlig pool har bildats vid foten av fallen som inbjuder till ett skönt dopp som belöning för vandringen.

Resan startar i Port of Spain, via Maraval mot den norra kusten med sina dramatiska klippor och fina stränder, till Blanchisseuse där sista delen av färden går söderut mot floden Marianne River.

Ni har två valalternativ; en enklare vandring som tar cirka 1,5 timme och går genom en formidabel regnskog och en vandring med större utmaning där ni vandrar uppför och delvis i floden och genom en tät regnskog där endast guidens kunskap om skogen tar er till fallen. Under vandringen berättar guiden om regnskogen, dess historia och den flora och fauna som finns.
Vandringen slutar vid det höga vattenfallet där tid ges för avkoppling, bad och picknicklunch. Den äventyrlige kan sätta på sig en säkerhetsutrustning, klättra högst upp och bli nedfirad tillbaka till poolen – garanterat en pulshöjare. 
Övernattning på Kapok Hotel inklusive frukost.

Dag 4: Kanotfärd i Nariva Swamp, ett unikt träskområde på östra Trinidad 
Heldag, varav cirka 5-6 timmar hiking och paddling. Vatten, juice, frukt och lunch ingår.  

Dagens eskapader går i naturens och kulturens tecken. Nariva Swamp, beläget på östra Trinidad, är ett biologiskt rikt våtmarksområde med ett unikt ekosystem. Ni börjar med en rofylld paddling genom träskområdet och lär er mer om det djur- och naturliv som existerar. Under färden håller ni utsikt efter Narivas mest kända invånare; apor och de många sällsynta fågelarterna.

Nariva Swamp är levande framförallt vid gryningen och skymningen, vilket innebär att ni kan välja att besöka Nariva Swamp tidigt på morgonen eller komma hem sent. Vid ankomst till Nariva får ni först en snabbkurs i kajakpaddling innan en lättsam och behaglig paddling tar er genom våtmarker, spektakulära mangroveträsk, sumpskogar och gräsmarker. Så småningom kommer ni fram till Bush Bush Wildlife Sanctuary, en halvö som är mest känd för att vara hem för Red Howler- och Capuchinaporna. Ni befinner er i ett område vida känt för sitt enastående djurliv som lockar långväga besökare; sällsynta fåglar, färgstarka papegojor och vackra fjärilar är en del av det ni kan få se. Efter att ha utforskat skogen ett par timmar paddlar ni tillbaka för vidare färd till byn Plum Mitan. Där blir ni mötta av en indisk familj som bjuder hem er på en lunch. Trinidad är en smältdegel med människor från jordens alla hörn, men där hälften av befolkningen är av indisk härkomst.
Övernattning på Kapok Hotel inklusive frukost.

Under utflykterna:
Ta med badbyxor, oömma kläder och lämpliga promenadskor alternativt gymnastikskor. Strandsandaler eller tunga vandringskängor är ej lämpligt för ändamålet.
Ta med vattentät väska för telefon, kamera och ombyte.

Dag 5: Inrikesflyg till Tobago
Efter frukost färdas ni till flygplatsen för den korta inrikesresan till Tobago. Transfer till Sandy Point Village Hotel. Efter ett par dagar med häftiga utflykter är det nu dags att komma ner i varv. Tobago är den rätta platsen, ett paradis för dem som älskar småskalig turism och strandliv.
Övernattning på Sandy Point Village Hotel.

Dag 6: Fridag 
Koppla av på någon av de många stränderna, den mest kända är Pigeon Point - rekommenderas! Pigeon Point är en av de vackraste och mest fotograferade stränderna i Västindien. Ni tar er dit med hotellets egen transfer eller en promenad på ca en halvtimme. Observera att det är en mindre inträdesavgift till Pigeon Point.
Övernattning på Sandy Point Village Hotel.

Dag 7: Ö-tur
Heldag, lunch ingår

Denna dag får ni uppleva den mångfald lilla Tobago har; västkusten (Karibienkusten) och östkusten (Atlantkusten) med dess dramatiska landskap, panoramavyer och pittoreska småbyar. Ni gör ett stopp i den nordligaste byn Charlotteville som är en sömnig och charmig fiskeby omgärdad av höga berg och fantastiska stränder. Färden fortsätter sedan några kilometer mot byn Speyside där ni intar lunch på Jemma´s Sea View Kitchen. Restaurangen är mysigt inbyggd i ett stort mandelträd precis intill havet och känd för att servera öns läckraste lokala mat. Turen avslutas med ett besök vid Fort King George i huvudorten Scarborough. Från fortet kan man njuta av en fantastisk utsikt över havet (Atlanten).
Övernattning på Sandy Point Village Hotel.

Dag 8: Fridag
Koppla av på någon av de många stränderna eller segla utmed den karibiska kusten med katamaranen Island Girl. Läs gärna mer om vad ni kan göra på Tobago på vår hemsida under pressklipp.
Övernattning på Sandy Point Village Hotel.

Dag 9: Hemresa
Den sista dagen på Tobago är vikt för egna aktiviteter på dagen innan hemresa sker på kvällen. En sista chans för ett dopp i det Karibiska havet eller bara slappna av vid hotellets pool. Transfer från hotellet till flygplatsen för vidare flyg hem.


Observera att det går utmärkt att förlänga vistelsen, kasta om i programmet, byta ut eller utöka utflyktsmål och aktiviteter efter eget önskemål. Rabatter på flyg, hotell och arrangemang för barn under 12 år. Kontakta oss för pris.

Är du intresserad av en sol- och badsemester Tobago? Besök vårt systerföretag Afro-Caribbean Travel och ta del av utbudet på Tobago.


DETTA INGÅR I RESAN
- Flyg från Stockholm/Göteborg till Trinidad, hem från Tobago
- 1 övernattning vid London Gatwicks flygplats
- Transfer från flygplatsen till hotellet tur och retur, Trinidad
- 3 övernattningar på Kapok Hotel inklusive frukost, Trinidad
- Transfer från flygplatsen till hotellet tur och retur, Tobago
- 4 övernattningar på Sandy Point Village Hotel, Tobago
- Utflykter enligt program
- Flyg från Trinidad till Tobago

Klicka på länk nedan för att göra förfrågan om resa.

 FÖRFRÅGAN Annat datum, vänligen gör en förfrågan för prisoffert.

Priset är baserat på att två personer reser tillsammans och delar boende samt flygbiljetter bokade i den billigaste bokningsklassen inklusive flygskatt. Kontakta oss för prisinformation vid fler eller färre antal resenärer, fler eller färre antal nätter samt vid avresa från annan ort eller annan tidsperiod än angivet. Vi reserverar oss för prisförändringar utanför vår kontroll.

Priset baseras på minimum två personer och blir lägre ju fler ni är på resan.