Icons
Skriv ut
Äventyr i El Salvador

Äventyr i El Salvador

4 nätter | Äventyr
En trevlig resa för er som gillar fysisk utmaning kombinerat med ekoturism och roliga aktiviteter på semestern. Under er vistelse hinner ni bland annat bestiga en hög vulkan, köra buggies... Läs mer
Svårighetsgrad: Medel

I El Salvador, det minsta landet i Centralamerika, går det att uppleva mycket på kort tid. El Salvador kallas populärt för "the land of volcanoes" för dess många vulkaner, men där finns mycket mer än bara vulkaner. En resa i El Salvador bjuder på pittoreska småbyar, nationalparker, unika mangroveträsk och äventyr utöver det vanliga.

Geografi
El Salvador är det minsta landet i Centralamerika och det enda landet utan kust mot Karibiska havet, dock mot Stilla Havet i väst. Landet är lika stort som Uppland och Södermanland tillsammans. El Salvador gränsar mot Guatemala och Honduras.

Befolkning
6,3 miljoner varav drygt 2 miljoner i huvudstaden San Salvador

Religion
Katoliker 57 % och protestanter 21 %.

Språk
Spanska

Politik
Sedan inbördeskriget tog slut 1992 har den politiska situationen förbättrats avsevärt. Efter 20 år vid makten förlorade ARENA-partiet är 2009 till oppositionspartiet, den gamla gerillagruppen FMLN. År 2014 vann återigen FMLN valet, med minsta möjliga marginal.

Ekonomi
El Salvador är främst ett jordbruksland där socker, kaffe och bomull är de viktigaste exportvarorna. Inkomstklyftorna är stora i landet, ett fåtal familjer styr större delen av näringslivet.

Valuta
USD. För aktuell växelkurs hänvisar vi till: FOREX

Prisnivå
Lokal öl på restaurang 1,5 USD, lokal lunch 7 USD, middag på bra restaurang 15 USD.

Klimat
I huvudsak tropiskt klimat med en årsmedeltemperatur på mellan 20 och 30 C beroende på höjdskillnader och säsong. Regnperioden är mellan maj och november och torraste perioden är från december till april.

Tidsskillnad
-7 timmar på vintern, -8 timmar på sommaren.

Visum
För mer information angående visum hänvisar vi till:
Comet Consular Service

El
110 volt. Adapter brukar behövas.

El Salvador
GOOGLEMAPS