Icons
Skriv ut
Äventyr i Seychellernas skärgård

Äventyr i Seychellernas skärgård

5 nätter | Familjeresan
Med bas på ön La Digue, den minsta av de bebodda öarna i Seychellerna, gör ni utflykter till de närliggande vykortsvackra öarna Coco Island, Felicite Island och Sister Island. Under er resa... Läs mer
Svårighetsgrad: Lätt
Barnvänlig
Startpaket Seychellernas Eko-marathon

Startpaket Seychellernas Eko-marathon

4 nätter | Marathonresor
På Seychellerna hålls sista söndagen i februari varje år ett marathonlopp som årligen lockar internationella och inhemska löpare. Nästa gång sker det söndag 26 februari 2017... Läs mer
Svårighetsgrad: Medel
Äventyrsresa på Mahé, Seychellerna

Äventyrsresa på Mahé, Seychellerna

5 nätter | Vandringar
Den klassiska bilden av Seychellerna är vita stränder, turkost hav och romantiska solnedgångar. Men Seychellerna har mycket mer än så att erbjuda. Under denna resa upptäcker ni naturen... Läs mer
Svårighetsgrad: Lätt
Utforska öarna La Digue och Praslin till fots

Utforska öarna La Digue och Praslin till fots

5 nätter | Vandringar
På den här resan i Seychellerna utforskar ni paradisöarna La Digue och grannön Praslin till fots. La Digue, där ni bor under resan, är den minsta av de bebodda öarna i Seychellerna. La Digue... Läs mer
Svårighetsgrad: Lätt
Barnvänlig

Om ni söker efter ett oförstört tropiskt paradis långt från vardagens slit och släp där ni kan ligga på palmbeströdda stränder och simma i varmt, turkosfärgat vatten, då är Seychellerna vad ni letar efter! Besök någon av de härliga öarna Mahé, Praslin eller La Digue. Hit reser ni för den fantastiska naturen, avskildheten, det härliga havet och lugnet.

Geografi
Seychellerna är en ögrupp i Indiska Oceanen utanför Afrikas kust och består av ca 115 granit- och korallöar varav ett tjugotal är bebodda. Ca 50 av öarna är granitöar och resten korallöar. Många av dessa vackra granitöar är gröna, frodiga och kuperade med höga berg. Stränderna är vita och beströdda med granitblock. Berget Morne Seychellois på Mahé är den högsta punkten med sina 905 meter över havet. Korallöarna däremot höjer sig knappt över havet.

Den sammanräknade landytan är inte större än en tredjedel av Öland men med en geografisk spridning motsvarande Sveriges.

Den största ön är Mahé där även världens minsta huvudstad Victoria, med 26 000 invånare, ligger. Mahé, Praslin och La Digue är de mest kända öarna, det är också där som de flesta hotellen ligger.

Befolkning
Totalt har Seychellerna ca 90 000 invånare varav huvuddelen bor på Mahé (85 %). De flesta invånarna är kreoler; en blandning av afrikaner, européer och asiater. Det finns också minoriteter av européer, indier och kineser.

Religon
Seychellerna har religionsfrihet. Majoriteten av befolkningen är katoliker och en minoritet tillhör den anglikanska kyrkan. Det finns även små grupper av hinduer, buddister och muslimer.

Språk
På Seychellerna är engelska det officiella språket men här talas också kreol.

Politik
Seychellerna är en republik där författningen från 1993 ger presidenten stor makt. Presidenten är stats- och regeringschef samt överbefälhavare och utser alla ministrar, som enbart har en rådgivande roll. Tidigare har Seychellerna varit både en fransk och en brittisk koloni. Landet tillhörde Storbritannien från 1814 till och med 1976 då de blev självständiga.
Det finns inga politiska fångar i landet.

Ekonomi
Den viktigaste inkomstkällan är turismen som sysselsätter ca 30 % av landets invånare och står för 70 % av inflödet av utländsk valuta. Andra viktiga näringsgrenar är fisket av tonfisk där förädlingen av tonfisken i allt från rensning till konservering står för en betydande del av BNP. I ett led att bli mindre beroende av turismen och därmed mindre ekonomiskt sårbart satsar man även på vidareförädling av produkter som vanilj och kokosnötter. Seychellerna har även utvecklat en båtindustri.

Valuta
Seychellisk rupie (SCR). För aktuell växelkurs hänvisar vi till:
FOREX

Prisnivå
Prisnivån är ungefär som i Sverige.

Klimat
Tiden oktober till mars kännetecknas av heta och fuktiga nordvästliga vindar, då havet är lugnt och klart. December till och med februari är den tid då det mesta av årets regn faller, men detta innebär ändå inte att det är speciellt regnigt och kallt. Under perioden maj till september kommer vindarna från sydost och vädret är lite svalare och mindre fuktigt. Havet är då lite oroligare och de sydostliga stränderna har lite mer sjögräs kvar när högvattnet drar sig tillbaka.

Tidsskillnad
+3 timmar under svensk vintertid, +2 timmar svensk sommartid.

Visum
För mer information angående visum hänvisar vi till:
Comet Consular Service

El
240 volt. Adapter behövs.

Att göra
Det finns fantastisk snorkling, dykning och fiske på Seychellerna, som även har ett fantastiskt fågelliv på korallöarna. Stora landsköldpaddor kan beskådas, likaså havssköldpaddor som kommer upp på land för att lägga ägg. Man kan även göra segelbåtsturer både halv- och heldag. De mest kända öarna är Mahé, Praslin och La Digue. Man kan välja att stanna på en ö eller besöka flera öar, antingen över dagen eller stanna kvar. Mellan Mahé och Praslin går det både flyg och båt. Till La Digue tar man sig med båt från Praslin, resan tar ca en halvtimme. På Mahé och Praslin kan man hyra bil, tänk på att det råder vänstertrafik.

Mahé
Mahé är den största av öarna och där ligger även flygplatsen och huvudstaden Victoria. Intendance Beach, Grand Anse Beach och Beau Vallon är de stränder som av många anses vara de bästa. En tur till huvudstaden Victoria är en trevlig utflykt där ni kan beskåda Big Ben i miniformat eller besöka den färgrika marknaden på lördagar. Det finns även en trevlig botanisk trädgård där det finns jättesköldpaddor att klappa. Andra utflyktsmål är Le jardin du Roi (kryddträdgård) eller varför inte besöka tefabriken för att se hur man tillverkar te!

Praslin
Praslin är den näst största och populäraste ön med en underbar natur och fantastiska stränder. Flyget från Mahé tar ca 15 minuter, det går även att åka båt från Mahé. Även Praslin stoltserar med vackra stränder som måste besökas. Anse Lazio är kanske den mest kända och är en av världens vackraste stränder, men besök gärna även Anse Georgette och Anse Volbert. Ett besök i nationalparken Vallée de Mai är ett måste. Vallée de Mai är upptagen på UNESCO:s världsarvslista på grund av sin urregnskog. Nationalparken är dessutom en av endast två platser där kärleksnöten Coco de Mer växer naturligt. Kärleksnöten, eller tvillingnöten som den också kallas, är Seychellernas symbol. Har ni tur kan ni även få se den svarta papegojan (Black Parrot) i nationalparken. Papegojan finns inte någon annanstans i världen.

La Digue
På den sagolikt vackra ön La Digue är det som om tiden har stått still. Det är inte ovanligt att transporter sker med oxkärror. Det bästa färdmedlet på ön är med cykel eller till fots. Till La Digue tar man sig med båt från Praslin.

Anse Source d'Argent är en av världens mest fotograferade stränder med otroliga granitformationer och kristallklart vatten. Grand Anse är i mångas tycke en ännu vackrare strand än den mer kända Anse Source d'Argent. Till denna vackra och oexploaterade strand tar ni er med cykel, det tar ca 20 minuter från färjan. En rejäl uppförsbacke väntar men efter uppför kommer nerför! Även stranden Petit Anse är värd ett besök.

På La Digue kan ni välja att bo några dagar av er vistelse, annars går det även dagsutflykter hit både från Praslin och Mahé.

Curieuse Island
Curieuse Island är en liten obebodd ö strax utanför Praslins kust som idag stoltserar med ett reservat för jättesköldpaddor. Där finns även mängder av krabbor, ödlor och fåglar. Vandra gärna genom mangroveträsken.

Seychellerna
GOOGLEMAPS