Icons
Upptäck genuina Trinidad till fots och på cykel

Paketresa 7 nätter | Omdöme: 2 av 5 | Kod: ARTT5
Trinidad är ett Sydamerika i miniatyr. Den karibiska ön kännetecknas av en kontrastrik natur med vattenfall, berg, djupa skogar och en och annan vacker strand. Ön har ett rikt djurliv, från färgglada kolibrier till skygga anakondor. Under denna vecka kommer ni nära naturen och upplever den tyst till fots och på cykel. Er bas är öns huvudstad och tillika kulturella centrum, Port of Spain. Lika kontrastrikt, färgglad och spännande som öns natur!

Svårighetsgrad:
Medel
Ålder:
Från 12 år
Säsong:
Året runt
 

FÄRDPLAN

Dag 1: Avresa
Ni flyger till London Heathrow och byter flygplats till London Gatwick varifrån flyget till Trinidad går nästa morgon. 
Övernattning på Yotel Gatwick.

Dag 2: Ankomst till Port of Spain
Ni ankommer till Trinidads flygplats och färdas i cirka en timme innan ni kommer fram till ert hotell i Port of Spain.
Boende på Kapok Hotel.

Dag 3:  Chaguaramas
Efter frukost väntar en kort biltur till Chaguaramas, beläget på öns nordvästra halvö. Här väntar cirka tre timmars cykling, för det mesta på plant och jämt underlag. Området består av gamla militärvägar, jordbruksvägar och en hel del stigar. Detta ger förutsättningar för en varierande cykling som kan anpassas efter era önskemål. Ni cyklar till stor del i skuggan av omgivande träd och gör små stopp längs vägen. På vägen hem gör ni ett lunchstopp och provar på den lokala maten. Ni är tillbaka på ert hotell tidig eftermiddag och kan ta ett välförtjänt dopp i poolen.
Boende på Kapok Hotel. Frukost och lunch ingår i priset.

Dag 4 – 6: Vandringar kring Brasso Secco
Samtliga tre vandringar under resan företas i området kring Brasso Seco i de norra delarna av ön. Här återfinns de högsta bergen på ön, många vattenfall, små floder samt en tät, vacker och frodig grönska. En av vandringarna går längs den vackra Pariabukten på öns norra kust. Vid samtliga vandringar ska ni vara beredda på att bli blöta och ni bör ha vattentäta påsar med er för att förvara kameror och annat. Vandringarna är medelsvåra och simkunnighet krävs. Er guide bestämmer dagsordningen på de olika vandringarna utifrån väder och vind.
Boende på Kapok Hotel. Frukost och lunch ingår i priset.

De tre vandringarna: Macajuel, Pariabukten och El Cerro Del Aripo

Macajuel
Macajuel Pond, en naturlig liten pool vid foten av ett mindre vattenfall. Den första delen av vandringen sker på en skogsväg innan ni viker in i skogen och vandrar vidare mot poolen, ibland i en flod, ibland genom raviner, hela tiden omslutna av djungel. Väl framme väntar belöningen då ni kan hoppa i poolen och svalka av er bredvid det lilla vattenfallet. Det är minst sagt en uppfriskande och härlig upplevelse att byta om till badkläder och kasta sig i det svala vattnet! Vandringen tillbaka känns mycket lättare efter det sköna doppet! Denna vandring är cirka 19 kilometer, varav drygt hälften sker på en mindre skogsväg.

Pariabukten
Pariabukten är en vacker plats mitt på den norra kusten. Här bor nästan inga människor alls och hit kommer man främst med båt eller till fots. Stranden är nästan 2 kilometer lång, kantad av djungel och befriad från solstolar. Innan ni kommer fram till stranden vandrar ni på en stig, bitvis genom djungel och bitvis längs kusten. Det är mycket vackert och inga större höjdskillnader. Väl framme kan ni vandra längs stranden och självklart bada i Karibiska havet. Pariafloden mynnar ut på stranden och i mynningen bildas en liten naturlig sötvattenspool där ni kan svalka av er om ni föredrar sötvatten. Alternativt vandrar ni upp en bit längs floden och svalkar er i Pariafallet, ett litet vackert vattenfall inbäddat i grönska. Dagens vandring är cirka 22 kilometer.

El Cerro Del Aripo
Detta är öns högsta punkt med sina 940 meter över havet. Dagens vandring är den mest utmanande av alla tre, men också den som erbjuder störst belöning när ni väl når toppen. På vägen upp till toppen vandrar ni genom en varierande natur som förändras ju närmare toppen ni kommer. Fågellivet är mycket rikt och ni kommer säkert se en och annan sällsynt fågel på vägen upp. Kännetecknande här är de färgglada bromelior som blir större och större ju högre upp ni kommer. Här huserar också den endemiska Gyllene trädgrodan. Nära toppen breder ”molnskogen” ut sig. Här är de låga träden ofta insvepta i slöjor av lätta, nästan genomskinliga moln. Vid toppen tar ni en välförtjänt paus och njuter av den milsvida och vackra utsikten. Dagens vandring är cirka 16 kilometer.

Dag 7: Manzanilla Bay och Nariva Swamp
Idag byter ni berg mot strand och våtmarker. Efter frukost väntar en biltur på cirka två timmar som tar er till Trinidads östkust. Vid Manzanilla Bay sträcker öns längsta strand ut sig. Stranden domineras av höga palmträd, ibland 30 meter höga, som majestätiskt vajar fram och tillbaka. Det här är sinnebilden av en karibisk strand med gröna palmkronor mot havet och den ljusa sanden. Ni inleder dagen med en enklare cykeltur längs bukten. Den tar 1,5 till 2 timmar beroende på ert tempo. Östkusten har ofta kraftiga vågor och det är mest surfare som vågar sig ut här. Men vackert är det.

Efter cykelturen väntar en helt annan sida av Trinidad som bokstavligen talat ligger på andra sidan vägen. Nariva Swamp är Trinidad & Tobagos största våtmarksområde på cirka 60 kvadratkilometer. Här trängs en enorm mångfald och artrikedom, framförallt när det gäller djurlivet. Det finns runt 45 däggdjur här, 39 olika reptiler (bland annat anakonda och kajmaner) och inte mindre än 204 olika fågelarter. Ni lämnar skogsvaktarens hus vid vägen och tar er fram längs små kanaler i en liten motorbåt, ofta åker ni genom små tunnlar som bildas av att träden växt ihop. Ni gör ett stopp vid en stor halvö där ni lämnar båten och fortsätter till fots. Det är vackert och framförallt spännande där ni smyger fram och hoppas få se lite av djurlivet med hjälp av er lokala guide. Högt upp i trädkronorna håller de röda vrålaporna er under uppsikt. Nariva Swamp är en spektakulär plats som ger er många olika intryck och upplevelser på en relativt liten yta. Även om denna dag innebär förhållandevis långa transportsträckor så är det garanterat värt det!
Boende på Kapok Hotel. Frukost och lunch ingår i priset.

Dag 8: Avfärd
Den sista dagen på Trinidad är vikt för egna aktiviteter innan hemresa till Svergie eller fortsättning av resan. Denna resa kombineras med fördel med sköna sol- och baddagar på systerön Tobago.

Besök vårt systerföretag Afro-Caribbean Travel och ta del av utbudet på Tobago.


DETTA INGÅR I RESAN
- Flyg från Stockholm/Göteborg till Trinidad tur och retur
- 1 övernattning vid London Gatwicks flygplats
- Transfer från flygplatsen till hotellet tur och retur, Trinidad
- 6 övernattningar på Kapok Hotel inklusive frukost, Trinidad
- Utflykter och måltider enligt program

Klicka på länk nedan för att göra förfrågan om resa.

 FÖRFRÅGAN Annat datum, vänligen gör en förfrågan för prisoffert.

Priset är baserat på att två personer reser tillsammans och delar boende samt flygbiljetter bokade i den billigaste bokningsklassen inklusive flygskatt. Kontakta oss för prisinformation vid fler eller färre antal resenärer, fler eller färre antal nätter samt vid avresa från annan ort eller annan tidsperiod än angivet. Vi reserverar oss för prisförändringar utanför vår kontroll.